Dalmatinski glazbeni spektakl "Da te mogu pismom zvati" prireden sinoc u Ljubljani u Mramornoj dvorani Gospodarskeg raztavišca

Dalmatinski glazbeni spektakl "Da te mogu pismom zvati" prireden sinoc u Ljubljani u Mramornoj dvorani Gospodarskeg raztavišca U organizaciji Hrvatske turisticke zajednice sinoc je prireden dalmatinski glazbeni spektakl pod nazivom "Da te mogu pismom zvati". Ovaj glazbeni dogadaj prireden je u organizaciji HTZ-a , HTZ- predstavništva za Sloveniju, TZ šibensko-kninske županije te Turistickih zajednica šibenika, Vodica i Primoštena. Na pocetku se brojnim uzvanicima i gostima obratio Goran Blažic, direktor HTZ- predstavništva za Sloveniju, pozdravivši mnogobrojnu slovensku publiku medu kojima su bili brojni uglednici iz javnog, kulturnog i politickog života RS te diplomati. Posebno je pozdravio dr. Maria Nobila, veleposlanika RH u Sloveniji, Niku Bulica, predsjednika HTZ te njihove supruge.

Dalmatinski glazbeni spektakl "Da te mogu pismom zvati" prireden sinoc u Ljubljani u Mramornoj dvorani Gospodarskeg raztavišca U organizaciji Hrvatske turisticke zajednice sinoc je prireden dalmatinski glazbeni spektakl pod nazivom "Da te mogu pismom zvati". Ovaj glazbeni dogadaj prireden je u organizaciji HTZ-a , HTZ- predstavništva za Sloveniju, TZ šibensko-kninske županije te Turistickih zajednica šibenika, Vodica i Primoštena. Na pocetku se brojnim uzvanicima i gostima obratio Goran Blažic, direktor HTZ- predstavništva za Sloveniju, pozdravivši mnogobrojnu slovensku publiku medu kojima su bili brojni uglednici iz javnog, kulturnog i politickog života RS te diplomati. Posebno je pozdravio dr. Maria Nobila, veleposlanika RH u Sloveniji, Niku Bulica, predsjednika HTZ te njihove supruge. Potom je najavio goste iz TZ šibensko- kninske županije koji su kratko predstavili najznacajnija turisticka odredišta u Županiji, istaknuvši kako ih posebno veseli da se mogu prezentirati u Ljubljani, buduci da su Slovenci kao turisti bili njihovi najbrojniji gosti u proteklim turistickim sezonama te da ih ocekuju s još boljom ponudom u predstojecoj sezoni. U znak zahvalnosti, istaknuli su, kako im veceras žele podariti jedan nezaboravni glazbeni dogadaj koji ce biti sav protkan poznatim dalmatinskim melodijama. Najavljeni su zatim sljedeci izvodaci: kantautor Arsen Dedic, sopranistica Nera Gojanovic, ansambl "Bonaca" te klapa "Maslina". U gotovo dvosatnom muziciranju izvodaci su oduševili publiku, posebice Arsen Dedic, doajen hrvatske glazbe koji je izveo nekoliko svojih najpoznatijih skladbi koje su nastale u rasponu od 1963. do 2004. godine. Na kraju je klapa "Maslina" izvela vec sada jednu od najpopularnijih novokomponiranih dalmatinskih pjesama "Da te mogu pismom zvati". U izvedbi su im se pridružili svi izvodaci. Nagradivani dugotrajnim pljeskom u bisu su izveli Dedicevu pjesmu "Tamo da putujem" komponiranu na stihove Tina Ujevica.

Priopćenja