Koncert hrvatske glazbene dive Radojke Šverko u okviru obilježavanja 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Slovenije

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U okviru obilježavanja 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Slovenije 9. prosinca 2022. godine održan je koncert hrvatske glazbene dive Radojke Šverko.
 
Radojka Šverko nastupila je u Linhartovoj dvorani Cankarjevog doma, u pratnji vrhunskog glazbenog sastava, pod vodstvom prof. Vladimira Babina. Za ovu priliku gospođa Šverko izvela repertoar koji se sastojao od nekih od najljepših pjesama njezine bogate karijere, kao i svjetskih evergreena, u čemu su uživali predstavnici Republike Slovenije, članovi diplomatskog zbora, a posebno slovenski gledatelji.
 
Veleposlanik Grigić je u prigodnom govoru istakano važnost ove obljetnice za Republiku Hrvatsku posebno se zahvalivši Sloveniji na podršci ulasku Hrvatske u schengenski prostor za što je dan ranije dobila jednoglasnu potporu partnera unutar Europske unije.
 
Koncert je prošao u slavljeničkom raspoloženju čemu je zasigurno pomogla i činjenica da se neposredno prije njegovog početka hrvatska nogometna reprezentacija plasirala u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.
 
Gostovanje Radojke Šverko u Ljubljani dio je projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske koji se provode u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava RH u svijetu.


Pisane vijesti