Sudjelovanje potpredsjednika Vlade RH za investicije g. Domagoja Miloševica na memorijalnoj veceri u spomen na gospodina Krstu Cviica

Sudjelovanje potpredsjednika Vlade RH za investicije g. Domagoja Miloševica na memorijalnoj veceri u spomen na gospodina Krstu Cviica Europska banka za obnovu i razvoj, na inicijativu Britansko-hrvatskog društva organizirala je memorijalnu vecer u spomen na gospodina Krstu Cviica, britanskog i hrvatskog novinara i politickog pisca.

Sudjelovanje potpredsjednika Vlade RH za investicije g. Domagoja Miloševica na memorijalnoj veceri u spomen na gospodina Krstu Cviica Europska banka za obnovu i razvoj, na inicijativu Britansko-hrvatskog društva organizirala je memorijalnu vecer u spomen na gospodina Krstu Cviica, britanskog i hrvatskog novinara i politickog pisca. Gospodin Cviic bio je dugogodišnji novinar BBC-a a najveci dio karijere proveo je u tjedniku The Economist kao dopisnik za srednju i istocnu Europu. Autor je knjige Prepravljanje Balkana i Pogled izvana a zajedno s Peterom Sanfeyem napisao je djelo Jugoistocna Europa od konflikata do suradnje. Od 1999. do 2007. bio je angažiran kao politicki savjetnik Europske banke za obnovu i razvoj. Dogadanje je, uvodnim izlaganjem, otvorio potpredsjednik Vlade RH za investicije gospodin Domagoj Miloševic i predsjednica Britansko-hrvatskog društva gospoda Flora Turner dok je gospodin Peter Sanfey, vodeci ekonomist EBRD-a, održao vrlo inspirativan govor o životu i djelu dugogodišnjeg kolege i prijatelja gospodina Cviica te se osvrnuo na ekonomske pokazatelje EBRD-a za Hrvatsku. Memorijalnoj veceri sudjelovao je velik broj uzvanika iz podrucja gospodarstva, (posebice sadašnji i nekadašnji clanovi uprave EBRD-a), kulture, društvenih i politickih znanosti od kojih izdvajamo Sir Johna Bircha, bivšeg direktora The British Association for Central and Eastern Europe, g. Marcusa Tannera uglednog novinara i autora knjige Hrvatska stvorena u ratu, g. Charlesa Jenkinsa direktora za Zapadnu Europu u Economist intellingence Unitu, g. Daniela Franklina glavnog urednika tjednika The Economist te mnogobrojne profesore sveucilišta u Oxfordu i predstavnike medija.

Priopćenja