Predstavljena proširena brošura „Mapping Croatia in United Kingdom Collections“

  • Slika
  • Slika
  • Slika

U srijedu 19. travnja 2023. godine u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Londonu predstavljeno je novo izdanje brošure o hrvatskoj kulturi na području Ujedinjene Kraljevine. Autorica Flora Turner-Vučetić prezentirala je prošireno izdanje „Mapping Croatia in United Kingdom Collections“. Prvo izdanje objavljeno je prije deset godina, u povodu ulaska Hrvatske u EU.

Autorica je dala detaljan popis djela hrvatskih umjetnika koja su izložena u britanskim muzejima i galerijama. Također je navela djela koja se mogu vidjeti u javnim prostorima u gradovima diljem UK.

„Pronaći umjetničko djelo sunarodnjaka u nekom od vodećih svjetskih muzeja je uvijek uzbudljiv trenutak. To je istovremeno poveznica s domovinom, a i sa zemljom koju posjećujete ili u kojoj ste se skrasili“ – navodi Flora Turner Vučetić u uvodu svoga rada.

Prezentaciji brošure nazočili su brojni članovi Britansko-hrvatskog društva, a okupljene je pozdravio veleposlanik Igor Pokaz koji je posebno zahvalio gospođi Turner-Vučetić na predanom radu na području kulture te na dugogodišnjoj suradnji s Veleposlanstvom. 

 



Pisane vijesti