Predstava o životu svjetski poznate istarske primabalerine izvedena u Londonu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U prepunom kazalištu kensingtonske knjižnice u Londonu sinoć je nastupio hrvatski umjetnik Ronald Braus sa svojom kazališnom predstavom “Carlotta Grisi - od Vižinade do vječnosti”. Riječ je o istinitoj priči i prikazu života balerine Grisi koja je 1819. rođena u malom istarskom gradu Vižinada i koja je postala svjetski poznata primabalerina svoga vremena.

Carlotta Grisi bila je muza francuskog pisca Theopilea Gautiera, a talent je razvijala pod mentorstvom koreografa i plesača Julesa Perrota. Zahvaljujući njima dvojici i skladatelju Adolpheu Adamu koji su bili inspirirani Carlottinim plesom nastala je „Giselle“.

Giselle je do današnjeg vremena ostala jedna od najizvođenijih baletnih predstava romantizma.

„Carlotta Grisi - od Vižinade do vječnosti“je dramska predstava s glazbenim i plesnim dionicama. Režiju potpisuje balerina i koreografkinja Ljiljana Gvozdenović, tekst je napisala glumica Annamaria Serda koja u predstavi tumači glavnu junakinju Carlottu, a operni pjevač, glumac i direktor festivala “Rovinj,Art&more” Ronald Braus tumači njenog partnera -čuvenog koreografa i plesača Julesa Perrota. Na klaviru ih je pratio Vedran Janjanin. Glazbu je komponirao skladatelj i dirigent Darijan Ivezić.

Predstavi su uz britanske gledatelje također nazočili veleposlanik Republike Hrvatske Igor Pokaz sa suradnicima, direktorica HTZ-ova ureda u Londonu Darija Reić, predsjednik British  Croatian Chamber Of Commerce Damir Cimer te brojni članovi Britansko - hrvatskog društva. 

Pisane vijesti