Objava biračima povodom održavanja parlamentarnih izobra

OBJAVA BIRAČIMA
 
Predsjednik Republike Hrvatske je 15. ožujka 2024. donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, koja je stupila na snagu isti dan.
 
Izbori na biračkome mjestu u Generalnom konzulatu RH u Mississaugi održat će se u utorak 16. travnja i srijedu 17. travnja 2024. godine od 07:00 do 19:00 sati
 
Za glasanje u Mississaugi, birači se mogu registrirati u Generalnom konzulatu RH u Mississaugi.
Rok za podnošenje zahtjeva istječe u subotu, 6. travnja 2024.
U istom roku birači mogu odustati ili promijeniti svoj zahtjev za registraciju.
 
Birači koji imaju prijavljeno prebivalište u RH trebaju se prethodno registrirati, dok se birači koji nemaju prijavljeno prebivalište u RH trebaju aktivno registrirati.
Birači kojima je izdana hrvatska e-osobna iskaznica s adresom prebivališta izvan RH bit će registrirani po službenoj dužnosti prema adresi u osobnoj iskaznici, a ukoliko žele glasovati na području drugog diplomatsko-konzularnog predstavništva ili u Hrvatskoj moraju podnijeti zahtjev za promjenu mjesta registracije.
Svi birači mogu zaključno sa subotom 6. travnja 2024. provjeriti svoj upis u registar birača na web stranici Ministarstva uprave RH https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/, u uredima državne uprave u RH, u diplomatskim misijama i konzularnim uredima RH i putem online sustava e-Građani te zatražiti izmjene eventualnih pogrešnih podataka.
Zahtjev za registraciju birača podnosi se (osobno, poštom ili putem e-maila skenirano) Generalnom konzulatu u Mississaugi.
 
Obrazac zahtjeva za registraciju možete preuzeti ovdje.
Dodatne informacije dostupne su na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://mpu.gov.hr/vijesti/obavijest-biracima-o-izborima-za-zastupnike-u-hrvatski-sabor/27923.


Pisane vijesti