Na Sveučilištu u Istanbulu počelo poučavanje hrvatskoga jezika

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Slijedom Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Sveučilišta u Istanbulu potpisanoga u studenome prošle godine, na Sveučilištu u Istanbulu počelo je poučavanje hrvatskoga jezika. Hrvatski, jedan od službenih jezika Europske unije, u ponudi je kao izborni kolegij i nosi 5 ECTS bodova.

U sklopu Europskog dana jezika, kao središnji dio programa u svečanoj dvorani Fakulteta uz sudjelovanje dekanice Fakulteta za književnost prof. dr. sc. Sevtap Kadıoğlu i većega broja profesora i studenata održano je i predavanje o „Jeziku kao općem, javnom i zajedničkom dobru“ prof. dr. Marka Alerića te o „Hrvatskom jeziku u povijesnom kontekstu“ prof. dr. Tatjane Gazdić Alerić.

Studentima se obratila i generalna konzulica dr. sc. Ivana Zerec koja je istaknula činjenicu da je hrvatski jezik jedan od službenih radnih jezika EU, kao i da HR ove godine obilježava 10. godišnjicu pristupanja EU te je ušla u schengensko područje i eurozonu. Općenite informacije o hrvatskome jeziku, broju govornika i rasprostranjenosti dala je lektorica Nataša Veinović, prof.

https://www.youtube.com/watch?v=jUyz2ijW4-0


 



Pisane vijesti