Službeni posjet veleposlanice Kapitanović regiji i gradu Braşov

Veleposlanica Marija Kapitanović je 20. i 21. rujna ove godine boravila u Braşovu povodom Tjedna hrvatske glazbe u Rumunjskoj. Održala je sastanke s predsjednikom županije Braşov, Adrian-Ioan Veştea, gradonačelnikom Braşova, Allen Coliban, predsjednikom Gospodarske i industrijske komore Braşova, Sliviu Costea i rektorom Sveučilišta Transilvanija, Ioan Vasile Abrudan. Razgovaralo se o mogućnostima suradnje sa županijom i gradom Braşov.

Sugovornici su pokazali interes za razmjenu iskustava u području turizma, posebno su ih zanimala iskustva rada Hrvatske turističke zajednice. Govorili su o projektima financiranim iz EU fondova ili iz nacionalnih sredstava u području zdravstva, cestovne infrastrukture i o izgradnji međunarodnog aerodroma. Gradonačelnik je izrazio interes i za suradnju u području zelenih gradova.

Rektor Sveučilišta Transilvanija je pokazao multimedijalni centar u kojem se održavaju različiti kulturni programi što je mogući budući vid suradnje između Veleposlanstva i Sveučilišta. Sveučilište Transilvanija ima uspostavljenu suradnju sa sveučilištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Koprivnici, Vukovaru itd. u sklopu Erasmus+ i CEEPUS programa.    

 Pisane vijesti