Projekcija hrvatskog filma „Ustav Republike Hrvatske“ u Alžiru

  • Slika
  • Slika
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Alžiru u suradnji s francuskim Institutom organiziralo je 16. svibnja 2023. projekciju filma „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića, koji je bio iznimno pozitivno prihvaćen od strane alžirske publike kao i predstavnika diplomatskog kora.   Nakon filma, publika je iznijela svoje komentare i postavila pitanja oko tematike iz filma na koje je odgovorio veleposlanik Ilija Želalić.
Zamjenik šefa misije EU u Alžiru izjavio je kako ga je film posebno dojmio, a projekcija se održala na dan kojim se obilježava „Međunarodni  dana zajedničkog života u miru“ koji ima za cilj promicanje mira, tolerancije i solidarnosti, što je jedna od ključnih ideja filma.
Nakon projekcije, organiziran je  prigodni domjenak za uzvanike koji je iskorišten za kulturnu promociju RH, uz najavu daljnjih kulturnih događaja u organizaciji Veleposlanstva RH u Alžiru,  a povodom 10. godišnjice pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji.
Projekcija filma ostvarena je  uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova i uz pomoć Samostalnog sektora za javnu diplomaciju i kulturnu suradnju, Službe za kulturnu diplomaciju, te uz suradnju s Hrvatskim audiovizualnim centrom.

Pisane vijesti