Posjeta državnog tajnika Matušića Alžiru radi političkih konzultacija

Državni tajnik za političke poslove Frano Matušić sastao se u utorak, 21. veljače 2023. godine, s alžirskim ministrom vanjskih poslova i nacionalnih zajednica Ramtaneom Lamamrom kojemu je prenio poziv hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana za uzvratni posjet Republici Hrvatskoj.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima i proširenom perspektivom njihova produbljivanja.  Dvije strane su razgovarale i o rezultatima treće sjednice političkih konzultacija, održane 21. veljače 2023., u sjedištu alžirskog Ministarstva vanjskih poslova pod zajedničkim predsjedanjem glavnog tajnika Amara Belanija i hrvatskog državnog tajnika Frane Matušića.
 
Ministar Lamamra pozdravio je dinamiku koja obilježava hrvatsko-alžirske odnose i perspektivu za jačanje gospodarske suradnje. U izjavi za novinare nakon sastanka državni tajnik Matušić izjavio  je, kako njegov posjet ima za cilj jačanje odnosa između dviju država u različitim područjima, a oko toga je ranije, razgovarao i s alžirskim ministrom energetike i rudarstva Mohamedom Arkabom  i ministrom prometa Kamalom Beldjoudom. Državni tajnik Matušić izjavio je kako je Alžir prijateljska zemlja, strateški partner u regiji i važan partner u energetskom području, kojemu Europska unija pridaje poseban interes.
 
 
https://www.horizons.dz/diplomatie-lamamra-recoit-le-secretaire-detat-aux-affaires-politiques-au-ministere-croate-des-affaires-etrangeres/

Pisane vijesti