Mladi hrvatski glazbenici „Duo Alhambra“ nastupili su tijekom 23. Europskog festivala muzike pred alžirskom publikom

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U organizaciji Delegacije Europske unije u Alžiru održava se 23. Europski festival muzike u  Nacionalnom kazalištu Alžira od 15. do 21. lipnja 2023. Na festivalu nastupa trinaest država članica, po dvije svaku večer, a 18. lipnja nastupili su predstavnici Hrvatske i Belgije.
 
Republiku Hrvatsku predstavio je „Duo Alhambra“, duo mladih muzičara Divne Šimatović na gitari i Adbul–Aziz Husseina na klarinetu, kojima je ovo drugi nastup pred alžirskom publikom a izveli su djela hrvatskih i europskih skladatelja.  
 
Navedeni događaj održao se u suradnji i uz organizacijsku potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Alžiru kao i uz potporu alžirskog Ministarstva kulture  koje je  dodijelilo  reprezentativni prostor Nacionalnog kazališta za nastup europskih izvođača.
 
Prije nastupa naših muzičara alžirskoj publici prigodno se obratio drugi tajnik veleposlanstva Republike Hrvatske u Alžiru  g. Goran Vidošević koji je istaknuo značaj da u godini kada se obilježava 10. obljetnica pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji,  hrvatski predstavnici nastupaju zajedno s ostalim državama članicama na Europskom festivalu muzike.
 
Veleposlanik g. Ilija Želalić sa suprugom, i s veleposlanicima drugih država članica Europske Unije pratio je odlično prihvaćen  nastup mladih hrvatskih izvođača kao i nastupe izvođača drugih država članica EU.
 
Alžirska publika je nastup hrvatskih predstavnika popratila velikim aplauzom i pozvala ih na bis, a obzirom na tako pozitivnu reakciju, idući dan, 19.lipnja  Duo Alhambra pozvan je na televizijski kanal privatne alžirske televizije „Shourok“ gdje su izveli nekoliko skladbi za alžirske gledatelje.

Pisane vijesti