Nova akademska godina nastave hrvatskog jezika i književnosti u Vilniusu

Na Jezikoslovnom fakultetu Sveučilišta u Vilniusu (flf.vu.lt) započela je 15. rujna 2020. nastava hrvatskog jezika i književnosti u akademskoj godini 2020. / 2021, u fizičkom obliku.

Nastava se odvija u okviru djelovanja lektorata hrvatskog jezika i književnosti, koji je obnovljen 2018. godine, a lektor je od tada prof. Josip Vučković. Nastava hrvatskog jezika i književnosti odvija se u četiri grupe (A1, A2, B1 i B2), s ukupno dvadesetak slušatelja, pri čemu je manji broj u statusu studenta navedenog fakulteta (dvopredmetni studiji), a većina polaznika nastave su osobe koje žele naučiti hrvatski jezik i saznati više informacija o hrvatskoj kulturi i književnosti, zbog svojeg poslovnog ili drugog interesa (u sklopu projekta cjeloživotnog obrazovanja).

Povodom početka nastave, u Veleposlanstvu smo 25. rujna 2020. organizirali, sada već tradicionalni, domjenak za predstavnike uprave/dekanata Jezikoslovnog fakulteta, lektora Josipa Vučkovića i dio studenata/polaznika tečaja. Nazočnima su se tom prigodom obratili veleposlanik Krešimir Kedmenec i lektor Josip Vučković, te smo dosadašnjim najboljim studentima predali prigodne poklone.



Priopćenja