Duo Dario Teskera i Mario Perestegi održao dva koncerta u Litvi

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 22. i 23. travnja 2022. u Litvi održana su dva koncerta klasične glazbe hrvatskog dua kojeg čine Dario Teskera (truba) i Mario Perestegi (orgulje).
 
Nakon što je zbog pandemije tri puta odgađan, 22. travnja 2022. u litavskom gradu Šiauliai u crkvi Djevice Marije, održan je koncert u sklopu „Resurrexit“ festivala pod nazivom „Ples anđela“ dua Darija Teskere i Marija Prerestegija. „Resurrexit“ festival se održava svake godine tokom uskrsnog tjedna, ove godine po 39-ti put, te predstavlja neodvojivi element proljeća i proslave Uskrsa u gradu Šiauliaiu.  Koncert je bio izvrsno posjećen. Crkva Djevice Marije bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a bilo je i posjetitelja koji su stajali na nogama. Izvrstan program koji se sastojao od djela skladatelja Cesara Francka, Henri Tomasija, Franje Lučića, Jeremiah Clarkea, P. Davida da Bergana, Giovannija Battiste Martinija, Josipa Magdića te Petra Obradovića, publika je izvrsno prihvatila te je pozdravila izvođače dugotrajnim pljeskom. Prije koncerta privremena otpravnica poslova Dunja Staničić pozdravila je prisutne, zahvalila se na izvrsnoj organizaciji i gostoprimstvu organizatorima Festivala.
 
Koncert koji se održao u gradu Kaunasu 23. travnja 2022. u Katedrali Sv. Petra i Pavla povodom 30. godina uspostave diplomatskih odnosa Republike Litve i Republike Hrvatske, organiziran je od strane počasnog konzula Benjaminasa Žemaitisa u suradnji sa VRH Vilnius. Počasni konzul Benjaminas Žemaitis i privremena otpravnica poslova Dunja Staničić prije koncerta pozdravili su mnogobrojnu publiku. Nešto drugačiji no jednako kvalitetan program nego dan ranije u Šiauliaiu publika u Kaunasu  je izvrsno prihvatila i također nagradila izvođače dugotrajnim pljeskom. Program se sastojao od djela skladatelja Franje Dugana, Giuseppea Torellija, Franje Lučića, Giovannija Battiste Martinija, P. Davida da Bergana, Jeremiaha Clarkea, Jehana Alaina te Petra Obradovića.

Pisane vijesti