Veleposlanstvo Republike Hrvatske sudjelovalo je na otvaranju novog ureda VFS Global viznog centra u Alžiru

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 22. veljače 2024. godine VFS Global Algeria upriličio je svečano otvaranje novog ureda u Alžiru, na kojem je sudjelovao veleposlanik  Republike Hrvatske Ilija Želalić koji je zajedno sa drugim veleposlanicima država Schengenskog prostora, kao i otpravnikom poslova Ukrajine, prerezao vrpcu i time svečano otvorio novi ured VFS Global viznog centra u Alžiru. Uz njega  su na svečanosti otvaranja sudjelovali konzul Goran Vidošević i lokalno osoblje konzularnog odjela Republike Hrvatske u Alžiru.
 
Novi ured VFS viznog centra sada se nalazi u modernoj zgradi u centru grada Alžira, na prometno izvrsnoj lokaciji, što će podnositeljima zahtjeva za vizu omogućiti jednostavniji pristup viznom centru, te ubrzati i olakšati proceduru oko predaje zahtjeva.
Nazočne predstavnike država Schengenskog prostora i Ukrajine pozdravio je gospodin  Johan Virassamynaick voditelj VFS Global za sjevernu Afriku, koji je istaknuo odličnu dugogodišnju suradnju s državama, s kojima imaju potpisane ugovore, između ostalih i s Republikom Hrvatskom, te naglasio kako će novi uredi pridonijeti bržem i ugodnijem radu sa strankama koje podnose zahtjeve za vizu.
Republika Hrvatska putem VFS Global viznog centra u Alžiru konzularno pokriva Republiku Alžir i Republiku Mali.      

Pisane vijesti