Mjesec hrvatskog filma

Povodom Dana državnosti, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Maroku organizira prvo izdanje Mjeseca hrvatskog filma 2021. koje će se ove godine izuzetno održati on-line. Tijekom narednog mjeseca pozivamo vas na zanimljivo putovanje kroz izbor hrvatskih filmova koji će prikazati Hrvatsku, njezinu kulturu, društvo, povijest i kinematografiju!

Od 31. svibnja do 21. lipnja 2021. svakog ponedjeljka otkrivajte bogat i raznolik program, sastavljen od nagrađivanih filmova svih vrsta, koji odražavaju raznolikost hrvatske kinematografije.

Svi filmovi mogu se gledati u streamingu (na hrvatskom OV, s engleskim titlovima) na web stranici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Maroku: https://mvep.gov.hr/ma/fr/, gdje će poveznica svakog filma biti objavljena na dan prikazivanja, a vrijedit će 24 sata.

Pozivamo vas na sastanak ovog ponedjeljka, 31. svibnja, na virtualnoj projekciji našeg prvog filma: Aleksi.

Zabavite se!

* Ovaj projekt Veleposlanstva Republike Hrvatske u Maroku provodi se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Program:

• Ponedjeljak, 31. svibnja 2021.

Aleksi (2018, Studio Dim) - Režija: Barbara Vekarić
Ne uspijevajući pronaći posao nakon završetka studija, Aleksi (28) je zaglavila s roditeljima. U želji da pobjegne od buržoaskog i dosadnog života koji joj obitelj sprema, bježi od odgovornosti i upušta se u avanture s nekoliko muškaraca.

• Ponedjeljak, 07. lipnja 2021.

Comic Sans (2018, Kinorama) - Režija: Nevio Marasović
Grafički dizajner Alan može se pohvaliti uspješnom karijerom. No isto se ne može reći za njegove odnose s bivšim djevojkama, kao ni s ocem – slikarom i hedonistom Brunom. Nakon propalog pokušaja da obnovi zadnju ljubavnu vezu, Alan odlazi na otok Vis. Ondje će se naći rastrgan između svog ekscentričnog oca, još jedne bivše djevojke i njezina zaručnika.

• Ponedjeljak, 14. lipnja 2021.

Ustav Republike Hrvatske (2016., Interfilm) - Redatelj: Rajko Grlić
Priča o četvero ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnoj orijentaciji, nacionalnosti i vjeri. I vjerojatno nikada ne bi prozborili da ih nesreća na to ne natjera. Mučno i bolno, oni se postupno počinju otvarati i prepoznavati kao ljudi.

• Ponedjeljak, 21. lipnja 2021.

Ježeva kuća (2017, kanadsko-hrvatska koprodukcija, National Film Board of Canada i Bonobostudio) – režija: Eva Cvijanović
U bujnoj i raskošnoj šumi jedan vrijedan jež naučit će tri šumska razbojnika – vuka, medvjeda, divlju svinju, ali i lukavu liju – da na svijetu nema mjesta poput doma.

 



Priopćenja