Hrvatska na počasnom mjestu 28. izdanja Međunarodnog festivala autorskog filma u Rabatu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Rabat, od 10. do 17. studenog 2023. - Hrvatska kinematografija na počasnom mjestu 28. izdanja Međunarodnog festivala autorskog filma u Rabatu

Međunarodni festival autorskog filma u Rabatu započeo je svoje 28. izdanje 10. studenoga, a Hrvatska kinematografija zauzela je počasno mjesto ovog izdanja, u zavidnom kinematografskom mozaiku iz više od 40 zemalja i raznolikom ponudom filmova, od kratkih do dugometražnih.

Ugostivši umjetnike sa četiri strane svijeta, svečano otvorenje ponudilo je bogatu paletu nezaboravnih trenutaka za filmofile.  Pjesmama, počastima i projekcijama, slavio se međunarodni kinematografski talent u gradu svjetla, Rabatu.
Veleposlanica Jasna Mileta ovom je prigodom održala uvodni govor u kojem je istaknula bogatstvo hrvatske kinematografije koja je iz godine u godinu i iz filma u film uspjela zavesti selektore, žirije i publiku svojom gorko realističnom kinematografijom, nudeći javnosti trenutak razmišljanja i otkrivanja svijeta, bogatog koliko i malo poznatog.

Svečanom otvaranju nazočila je i gospođa Karla Bačić-Jelinčić iz Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Počasni gost ovog izdanja, hrvatska kinematografija, pridonijela je obogaćivanju kinematografske palete ostvarenjima koja su osvojila brojne međunarodne nagrade. Ove kreacije predstavit će se uz renomirane hrvatske producente i redatelje, pružajući uvid u istaknute talente iz našeg dijela svijeta

Za ovu prigodu, hrvatska veleposlanica Jasna Mileta priredila je prijem u rezidenciji VRH u Rabatu, 13. studenog 2023. na kojem je sudjelovalo više od 100 uzvanika.

Događaj je obilježila nazočnost uglednog hrvatskog izaslanstva sastavljenog od renomiranih hrvatskih redatelja i glumica te brojnih veleposlanika, diplomata, predstavnika Ministarstva kulture i komunikacija, intelektualaca, umjetnika i novinara, koji su se pridružili Hrvatskom veleposlanstvu u odavanju počasti hrvatskoj kinematografiji.

Pisane vijesti