Započet twinning projekt na području gospodarstva

Twinnig projekt pod vodstvom Hrvatske kao glavnog partnera te Njemačke, a s ciljem jačanja kosovskog gospodarstva započet je danas na virtualnom sastanku svih sudionika. Cilj ovog projekta koji će trajati dvije godine je jačanje kosovske ekonomije te potpora napretku Kosova prema europskim integracijama u skladu s odredbama europskih direktiva na području usluga.

Twining projekt kojeg kao korisnik provodi Ministarstvo trgovine i industrije KS usmjeren je na implementaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju na području Direktive o uslugama (2006/123/EC) te će u iduće dvije godine projekt vrijedan 1 milijun Eura pomoći kosovskoj vladi u izradi baze za održivi razvoj privatnog sektora u skladu s EU stečevinom i SPP odredbama. Usklađivanje nacionalnog zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom usmjereno je prema uklanjanju administrativnih i regulatornih barijera na području usluga.

Uz voditeljicu projekta Ivu Dodig iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH te ostale članove hrvatskog tima, sudjelovali su i veleposlanici Njemačke i Hrvatske u Prištini, Jorn Rhonde i Danijela Barišić te šef Ureda EU Tomas Szunyog.

 



Priopćenja