Državni tajnik Milas posjetio Letnicu i Janjevo

Izaslanstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske predvođeno državnim tajnikom Zvonkom Milasom boravilo je u Republici Kosovo.

U mjestu Letnica, državni tajnik Milas susreo se s gđom Karolinom Dokić, a potom je uslijedio obilazak mlina i crkve Majke Božje Letničke i kratki razgovor s ocem Marijanom Demajem. U Župnom uredu u Janjevu održan je sastanak na kojemu su sudjelovali don Matej Palić, te vodstvo Udruge Sv. Nikola Janjevo, Sebastian Čolakić i Josip Cirimotić. Radni posjet hrvatskog izaslanstva završio je obilaskom crkve Sv. Nikole. Na žalost, stanje u oba ova mjesta u kojima pripadnici hrvatske nacionale manjine žive već stoljećima vrlo je loše i puno je problema, počevši od onih sigurnosnih, pa nadalje. Središnji državni ured će našim sunarodnjacima i nadalje pružati snažnu stručnu, materijalnu i političku potporu, kako bi došlo do vidljivih pozitivnih pomaka.

U izaslanstvu državnog tajnika Milasa bili su dr. sc. Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu te gđa Danijela Barišić, veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Kosovo i g. Mladen Delivuk, 1. tajnik.

(izvor: https://hrvatiizvanrh.gov.hr/vijesti/drzavni-tajnik-zvonko-milas-u-radnom-posjetu-sjevernoj-makedoniji-i-kosovu/4799)

 



Priopćenja