Konzularni dani u Novom Zelandu

Konzularni dani u Novom Zelandu, održat će se u
 
  1. AUCKLANDU u subotu i nedjelju 18. i 19.03.2023.  (od 10.00 do 18.00 sati)
 
u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva, 161 McLeod Road, Te Atatu South, Edmonton, Waitakere 0652
 
U subotu od 9:30 – 10 h davati će se informacije o postupcima za stjecanje hrvatskog državljanstvo, te su pozvane sve osobe koje bi željele postaviti koje pitanje ili pribaviti više informacija o postupku. Imajte na umu da će se prve konzularne stranke primati od 10 h i da neće biti moguće duže trajanje ovog informativnog sastanka.
 
  1. NESLONU u subotu 25.03.2023. od 14 – 17 h I u nedjelju 26.03.2023 od 10 do 14 h
 
U prostorijama Konzulata Republike Hrvatske, 267/289 Akerston Street,
Port Nelson
 
  1. WELLINGTONU u ponedjeljak 27.03.2022. od 14 h
 
u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva, 32 Hania Street, Mount Victoria, Wellington
 
 
Stranke će se primati isključivo uz prethodnu najavu u unaprijed dogovorenom terminu.
 
Termin je moguće rezervirati putem adrese elektronske pošte crocons.auckland@mvep.hr.
 
Za rezervaciju termina ljubazno molimo dostaviti podatke sukladno priloženoj evidenciji traženih konzularnih usluga, najkasnije do srijede, 15.03.2023. Imajte na umu da konzularni djelatnik putuje iz Canberra u petak rano ujutro, te da od četvrtka popodne nema pristup emailu i ne može odgovoriti na eventualne kasne prijave.
 
Konzularni poslovi koji će se obavljati uključuju:
  • putovnice (produljenje putovnice, izrada prve putovnice uz uvjet posjedovanja hrvatskog državljanstva)
  • javnobilježnički poslovi – ovjere potpisa, (uz uvjet posjedovanja vaćeže hrvatske putovnice ili osobne iskaznice(hrvatske osobne iskaznice i putovnice koje su istekle 11.3.2020. ili nakon tog datuma smatraju se važećima)), ovjere kopija
  • poslovi matičarstva – upisi u knjige državljana i državne matice (rođenih, umrlih, vjenčanih) i zahtjevi za izdavanjem rodnih listova/domovnica i ostalih izvadaka iż matica, promjena imena uz uvjet hrvatskog državljanstva
  • poslovi vezani za pitanje državljanstva – zaprimanje zahtjeva za stjecanje ili utvrđivanje državljanstva, konzultacije
  • ostalo
 
Za detaljnije informacije o postupcima i potrebnoj dokumentaciji upućujemo na stranicu https://mvep.gov.hr/au – Konzularne informacije, a u slučaju dodatnih pojašnjenja moguća je konzultacija putem elektronske pošte crocons.auckland@mvep.hr ili na telefon +61 2 6286 6988. Rok za dostavu upita je srijeda, 15.03.2023.
 
Uplate za konzularne pristojbe primaju se putem banke ili u čekovima. Gotovinu nismo u mogućnosti primati. Uplatnice ćete dobiti na licu mjesta nakon zatražene usluge.
 
Napominjemo da je održavanje konzularnih dana podložno otkazivanju, u slučaju iznenadnih promjena epidemiološke situacije ili drugih izvanrednih situacija. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Pisane vijesti