Uvjeti ulaska u Švicarsku Konfederaciju iz Republike Hrvatske

  • Slika
PREPORUČUJE SE IZBJEGAVANJE PUTOVANJA KOJA NISU NUŽNA

Hrvatska se od 21. siječnja 2021. više ne nalazi na švicarskom popisu zemalja s velikim rizikom od zaraze koronavirusom. Tako za osobe koje u Švicarsku Konfederaciju dolaze iz Republike Hrvatske više nema obaveze samoizolacije. Za ulazak u Švicarku Konfederaciju nije potrebno predočiti negativan PCR test.

Od 2. lipnja Savezni ured za javno zdravstvo objavljuje i prema potrebi ažurira popis zemalja i područja s visokim rizikom zaraze. Aktualnoj listi može se pristupiti putem sljedeće poveznice: https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html.

Od epidemioloških mjera na snazi je u Švicarskoj Konfederaciji obaveza nošenja maski u javnom prijevozu i u zatvorenim i natkrivenim prostorima te održavanje preporučenog socijalnog razmaka od 1,5 m. Dozvoljena su okupljanja do 5 osoba, zatvoreni su restorani, kulturni, sportski i zabavni sadržaji te trgovine s neprehrambenim i neophodnim  proizvodima. Otvoreni su kiosci, pekare, benzinske crpke, ljekarne, drogerije, optičari, trgovine sa slušnim aparatima, pružatelji telekomunikacijskih usluga, radionice za popravak i održavanje, praonice, frizerski saloni, građevinske i vrtlarske trgovine i cvjećarnice, škole i ona skijališta gdje to epidemiološka situacija dopušta. Pružatelji usluga poput frizerskih salona, pošta, banaka, turističkih agencija, solarija moraju zatvoriti poslovnice između  19 sati i 6 sati ujutro i nedjeljom cijeli dan, uključujući i one na željezničkim postajama i u zračnim lukama.

Dodatne informacije dostupne su putem sljedećih poveznica:
https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html

Za putnike koji dolaze u Švicarsku otvoren je info telefon: +41 58 464 44 88 (dostupan dnevno od 6:00 do 23:00).

Stranice