Sastanak veleposlanice Andree Bekić s učiteljicama Hrvatske nastave u Švicarskoj Konfederaciji i predstavnicom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

  • Slika
  • Slika
U petak, 11. studenog 2022., u Veleposlanstvu RH u Bernu održan je sastanak veleposlanice RH Andree Bekić sa suradnicima i učiteljicama Hrvatske nastave u Švicarskoj predvođenim koordinatoricom Mijom Rajič. Sastanku je prisustvovala i Estera Šimić, viša stručna savjetnica u Samostalnom sektoru za koordinaciju europskih poslova i međunarodne suradnje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, zadužena za Hrvatsku nastavu u inozemstvu. Na sastanku je bilo riječi o provedbi hrvatske nastave nakon pandemije korona virusa i rješavanju nekih dosadašnjih formalnih prepreka za početak rada učiteljica u pojedinim kantonima.

Predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja RH Estera Šimić izvijestila je veleposlanicu o naporima koje Ministarstvo znanosti i obrazovanja ulaže kako bi se Hrvatska nastava u Švicarskoj nastavila i stalno unaprjeđivala, a koordinatorica Rajič iznijela je najnovije podatke o broju učenika, nastavnih mjesta i planovima za privlačenje većeg broja učenika. Veleposlanica Bekić predložila je zajedničke korake s ciljem promocije Hrvatske nastave kod hrvatskog iseljeništva u Švicarskoj. Dogovoren je nastavak dobre suradnje Veleposlanstva i Hrvatske nastave. Veleposlanica je čestitala učiteljicama na izložbi učeničkih radova „Ispraćamo hrvatsku kunu“ koja je zatim u prisutnosti učenika i roditelja otvorena u galeriji i konzularnom uredu Veleposlanstva.

Pisane vijesti