Generalni konzulat u Zürichu organizirao donaciju agregata ukrajinskoj bolnici

Generalni konzulat RH u Zürichu, u suradnji s gradom Varaždinom i tvrtkom MARLEX iz Varaždina, organizirao je donaciju agregata za struju bolnici za psihijatrijsko liječenje branitelja u Vorzelu, gradu pored Kijeva.
U srijedu, 7. prosinca 2022. godine, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj Slobodan Mikac te direktor MARLEX-a Ilija Ponjavić prisustvovali su otpremi generatora te su tom prilikom uputili zahvalu svima koji su bili uključeni u ovu hvalevrijednu akciju. U znak podrške i solidarnosti, uz zastave Grada Varaždina i Republike Hrvatske ispred vrijednog stroja istaknuli su i zastavu Ukrajine. Uz spomenute organizatore posebno su zahvalili tvrtki TTI transporti iz Varaždinskih toplica, humanitarnoj udruzi Dobro dobrim te Ukrajinskom veleposlanstvu u Zagrebu.
Prema riječima hrvatske veleposlanice u Kijevu Anice Đamić bolesnici se u toj bolnici doslovno smrzavaju i žive u potpunom mraku. Ovaj agregat moći će opskrbljivati strujom cijelu bolnicu te tako barem malo olakšati teške dane ukrajinskim braniteljima. Agregat je donirala tvrtka MARLEX, a Grad Varaždin će snositi troškove prijevoz. Stroj je težak preko 6000 kg i može raditi i u najtežim uvjetima.

Pisane vijesti