Otvorena izložba „Dnevnik jedne ljubavi – 50 godina kasnije kroz Jozin i Sašin objektiv“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Galeriji „Velimir A. Leković“ u Baru, 20. listopada 2023., otvorena je izložba umjetničkih fotografija „Dnevnik jedne ljubavi – 50 godina kasnije kroz Jozin i Sašin objektiv“, u organizaciji Kulturnog centra Bar i Hrvatskog kulturnog društva „Sveti Jerolim“ iz Bara, uz podršku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Izložene su izuzetne umjetničke fotografije oca i sina Joze i Saše Ćetkovića, koji su u različitim razdobljima svojih bogatih umjetničkih karijera surađivali s hrvatskom glazbenom umjetnicom Josipom Lisac. Izložba je otvorena povodom obilježavanja 50. godišnjice izlaska albuma „Dnevnik jedne ljubavi“, za koji je naslovnu crno-bijelu fotografiju snimo Jozo Ćetković, dok je Saša 17 godina kasnije surađivao s Josipom Lisac na albumu „Život“.
Izložba u postavci od 16 fotografija je svojevrsna posveta umjetnosti i ljubavi, koja uz umjetničku, donosi i priču o ljubavi oca i sina, kompleksnom odnosu, jakoj emociji, nastojanju sina da nastavi očevim stopama te ispuni očev san da u umjetničkoj fotografiji postigne više od njega.  
Otvaranju izložbe, uz brojne uzvanike iz političkog, diplomatskog i kulturnog života Bara i Crne Gore, nazočio je i g. Veselko Grubišić izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori uz druge članove Veleposlanstva.  

Pisane vijesti