Međunarodno gastro-natjecanje osoba s invaliditetom „Cupid's Spoon 2024“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Udruga najosjetljivijih u osposobljavanju (UNUO) iz Zagreba, u suradnji s Caritasom Kotorske biskupije organizirala je prvo međunarodno gastro-natjecanje osoba s invaliditetom „Cupid's Spoon 2024“ u Crnoj Gori, koje se održalo 12. veljače 2024. godine, ispred Samostanskog kompleksa Sv. Nikole u Prčnju, Boka kotorska.
Natjecatelji su uživali pripremajući svoja jela na maloj pozornici prilagođenoj potrebama osoba s invaliditetom. U veselom raspoloženju natjecanje su vodili supružnici Vedran i Silvija Habel, ujedno i organizatori natjecanja, dok ih je uvodno pozdravio i nazočnošću cjelokupnom događanju podržao g. Veselko Grubišić, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori.
Pobjednica na prvom međunarodnom gastro-natjecanju osoba s invaliditetom Crne Gore „Cupi’s Spoon 2024“ je učenica prvog razreda Srednje škole za kuhare Resursnog centra za sluh i govor „Dr.  Peruta Ivanović“ u Kotoru, osamnaestogodišnja Milena Jurišević. Pobjednica u listopadu putuje u Hrvatsku i pridružit će se natjecanju, zajedno s ostalim kandidatima iz cijele Europe. Boravit će u Zagrebu gdje će ih profesionalni mentor voditi kroz polufinalno i finalno natjecanje, sve do proglašenja internacionalnog pobjednika. Natjecanje će završiti posjetom svih kandidata i pratitelja Vatikanu, gdje će Milena Jurišević nositi zastavu Crne Gore na općoj audijenciji kod Svetog Oca.

Pisane vijesti