Veleposlanica Marija Kapitanović u posjetu gradu Sibiu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Veleposlanica Marija Kapitanović je u petak 31. ožujka o. g. posjetila lokalne vlasti i institucije u gradu Sibiu, u povijesnoj pokrajini Transilvanija. Sastala se s prorekotricom za studente i odnose sa zajednicom Sveučilišta Lucian Blaga u Sibiu, Raluca Sassu, s kojom je razgovarala o mogućnostima suradnje sa sveučilištima u Hrvatskoj. Zatim se sastala s gradonačelnicom Sibiua, Astrid Fodor, i potpredsjednikom Županijskog vijeća županije Sibiu, Marcel Constantin Luca, koji su je izvijestili o gospodarskim i društvenim kretanjima u gradu odnosno županiji te su razmijenili viđenja oko moguće suradnje s hrvatskom lokalnom razinom.
Veleposlanica se također susrela s predsjednikom Gospodarske i industrijske komore Sibiu, Octavian Isaila.
Grad Sibiu je poznat po bogatom kulturnom programu tokom cijele godine i ponosi se svojom titulom grada kulture u rumunjskim okvirima. Veleposlanica Kapitanović je razgovarala s direktorom Nacionalnog kazališta, Constantin Chiriac, koji je ujedno i direktor Međunarodnog kazališnog festivala koji se održava svake godine u mjesecu lipnju i srpnju te traje deset dana.
Međunarodni kazališni festival u Sibiuu jedan je od najvažnijih kazališnih festivala i festivala izvedbenih umjetnosti izvan okvira Rumunjske, a treći je po veličini, nakon Festivala d'Avignona i Međunarodnog festivala u Edinburghu. Na festivalu su u prošlosti sudjelovali i hrvatski umjetnici i izvođači te je njihovo sudjelovanje predviđeno i ove godine.

Pisane vijesti