Treće Međunarodno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom u organizaciji hrvatske udruge UNUO održano u Bukureštu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U petak, 21. ožujka ove godine u Bukureštu je održano Treće Međunarodno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom „CUPI'S SPOON 2025“. Organizator natjecanja je kao i svake godine hrvatska Udruga najosjetljivijih u osposobljavanju (UNUO) uz podršku Karitasa Katoličke biskupije u Bukureštu i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Rumunjskoj. Ove godine je natjecanje startalo baš u Rumunjskoj.

Prije početka samoga kulinarskog natjecanja natjecateljima, roditeljima i posjetiteljima se uz potpredsjednicu UNUO, Silviju Habel, obratila veleposlanica Marija Kapitanović koja je istaknula društveni i ljudski aspekt ove inicijative. Ove je godine bio prisutan i glavni tajnik Nacionalnog ureda za zaštitu prava osoba s invaliditetom smještenog pri Ministarstvu rada i socijalne solidarnosti, Romi Mihăescu koji se također obratio nazočnima i pohvalio ovu inicijativu koja dolazi iz Hrvatske.

Natjecatelji su predstavili svoje kulinarske vještine pred pobjednicima rumunjskog Master chefa koji su bili članovi stručnog žirija. Rumunjska je dobila dva nacionalna pobjednika, Mingescu Costel kao najbolji barmen i Petrisor Ionut Catalin kao najbolji chef.

Dvoje nacionalnih pobjednika će se u listopadu ove godine u Zagrebu natjecati protiv ostalih šampiona iz cijele Europe i pokušati izboriti za titulu međunarodnih pobjednika.

Glavna svrha događaja, koji se održava u više od 30 zemalja, je povećati vidljivost osoba s invaliditetom i proširiti društvenu svijest o njihovim sposobnostima.
 
Čestitamo pobjednicima koji idu na završno natjecanje u Hrvatsku!

Pisane vijesti