Pomocnici ministrice Nebojša Koharovic i Vesna Batistic-Kos susreli se s državnim tajnikom rumunjskog Ministarstva vanjskih poslova

Pomocnici ministrice Nebojša Koharovic i Vesna Batistic-Kos susreli se s državnim tajnikom rumunjskog Ministarstva vanjskih poslova Pomocnik ministrice Nebojša Koharovic i pomocnica ministrice Vesne Batistic-Kos održali su u Zagrebu u petak, 5. travnja, konzultacije s državnim tajnikom rumunjskog Ministarstva vanjskih poslova Bogdanom Aurescuom. Državni tajnik za strateške poslove Aurescu naglasio je kako je Hrvatska važan partner Rumunjske u regiji što ce osobito doci do izražaja ulaskom Hrvatske u EU.

Pomocnici ministrice Nebojša Koharovic i Vesna Batistic-Kos susreli se s državnim tajnikom rumunjskog Ministarstva vanjskih poslova Pomocnik ministrice Nebojša Koharovic i pomocnica ministrice Vesne Batistic-Kos održali su u Zagrebu u petak, 5. travnja, konzultacije s državnim tajnikom rumunjskog Ministarstva vanjskih poslova Bogdanom Aurescuom. Državni tajnik za strateške poslove Aurescu naglasio je kako je Hrvatska važan partner Rumunjske u regiji što ce osobito doci do izražaja ulaskom Hrvatske u EU. Bilo je govora i o nastavku suradnje Hrvatske i Rumunjske u okvirima regionalnih organizacija kao što su SEECP, RCC, SEI i Dunavska komisija, te suradnje u okviru EU strategije za Dunavsku strategiju kojoj je Rumunjska jedan o inicijatora. Tijekom sastanka sugovornici su se osvrnuli i na trenutnu situaciju u Jugoistocnoj Europi, a bilo je rijeci i o aktualnoj politickoj situaciji u zemljama Istocnog partnerstva. Razmatran je i nastavak suradnje u okviru multilateralnih foruma, ukljucujuci i zajednicke aktivnosti i inicijative u relevantnim medunarodnim organizacijama.

Priopćenja