Izložbom slikara Miljenka Bengeza u Antalyi obilježen početak predsjedanja RH Vijećem EU-a 2020.

Brojni su gosti i ljubitelji umjetnosti došli su 6. siječnja na otvaranje izložbe hrvatskog slikara Miljenka Bengeza Hrvatska i Turska: mediteranske veze, u galeriji Kaleiçi kulturnog centra u turskom turističkom središtu Antalyi. Izložbom je ujedno označen i početak hrvatskog predsjedanja Europskim vijećem, kojem je generalna konzulica dr Ivana Zerec uvodno dala veliki značaj izrazivši zadovoljstvo što se ta mogućnost pružila upravo u ovoj poznatoj turističkoj destinaciji. Pored simbolike prvog hrvatskog kulturnog događaja u gradu, gk je naglasila da kulturni i gospodarski odnosi Hrvatske i Turske napreduju iz godine u godinu te da su turske investicije potrebne i poželjne. Antalya nam je u mnogočemu uzor u razvoju turizma i pratećeg gospodarstva, na svjetskom tržištu ovaj grad je prepoznatljiv brand po svojim hotelskim lancima vrhunske ponude te golf turizmu po kojem Hrvatskoj može biti uzorom. Uza sve to, naglasila je Zerec, želimo bolju razmjenu turista dvije zemlje i intenzivniju razmjenu studenata kojima je Hrvatska dostupan prozor u EU.

Direktor antalijske gospodarske komore Davut Çetin  napomenuo je da tema izložbe vjerodostojno povezuje Tursku i Hrvatsku kao zemlje u okvirima mediteranske kulture te da su upravo kulturna i poslovna suradnja prioriteti u međusobnim odnosima. S tim ciljem komora će uvijek stajati na raspolaganju.

Otvaranju je nazočio i njemački konzul Wolfgang Wessel, koordinator  EU informacijskog centra Antalyje Ismail Tuna Aras, direktorica kulturnog centra Antalye (AKS) Münevver Eminoğlu i član upravnog odbora komore i poznati turski expert za golferski turizam Cahit Şahin.

http://www.hurriyet.com.tr/amp/yerel-haberler/antalya/kaleicinde-hirvat-sergisi-41414931

https://www.cnnturk.com/amp/yerel-haberler/antalya/kaleicinde-hirvat-sergisi-1470778