Gostovanje hrvatskih folkloraša u Istanbulu

Večer hrvatskog folklora održana je uz veliki interes, uspjeh i simpatije publike 31. lipnja 2019. godine u Istanbulu. U koncertnoj dvorani Süleyman Seba Kültür Merkezi u Beşiktaşu u nazočnosti brojnih visokih gostiju nastupila su četiri kulturno-umjetnička društva: HKUD Prigorec iz Markuševca, KUD Prigorski zdenec iz Vidovca, KUD Laz iz Laza te folklorna skupina gradišćanskih Hrvata iz Koljnofa iz zapadne Mađarske, ukupno oko 100 izvođača različite dobi i uzrasta. Plesači i tamburaši izveli su pjesme i plesove zagrebačkog Prigorja, Međimurja, Turopolja i sjevernodalmatinskog mjesta Ražanca i tako predstavili tradiciju, kulturu, običaje i narodne nošnje.
Generalna konzulica RH u Istanbulu dr. Ivana Zerec ovim je povodom rekla kako je cilj povezati Hrvatsku i Tursku na različitim područjima s naglaskom na mediteransku dimenziju jer je mediteranska kultura most koji spaja dvije zemlje. U ime gostiju voditelj folklornih skupina Ivan Mihovec zahvalio se na gostoljubivosti domaćina, a večer je završila ugodnim druženjem u Konzulatu.
Pokrovitelji koncerta u Istanbulu su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova - Samostalni sektor za javnu i kulturnu diplomaciju, informiranje i odnose s javnošću, Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Grada Zagreba.