PUBLIC HOLIDAYS

January
Janar

01.01.

New Year’s Day

Viti i Ri

HR/KS

02.01.

New Year’s Day (holiday)

Viti i Ri (dita e pushimit)

KS

06.01.

Three Kings Day

Dëftimi i Zotit ose Tre Mbretërit

HR

07.01.

Orthodox Christmas Day

Krishtlindja Ortodokse

KS

 

08.01.

Orthodox Christmas Day (holiday)

Krishtlindja Ortodokse (dita e pushimit)

KS

February
Shkurt

17.02./

19.02.

Independance Day (holiday)

Dita e Pavarsisë së Republikës së Kosovës

KS

April
Prill

01.04.

Catholic Easter

Pashkët Katolike

HR/KS

02.04.

Catholic Easter Monday

E Hëna e Pashkëve Katolike

HR/KS

 

08.04.

Orthodox Easter

Pashkët Ortodokse

KS

 

09.04.

Constitution Day of the Republic of Kosovo/ Orthodox Easter Monday

Dita Kushtetutës së Republikës së Kosovës / E Hëna e Pashkëve Ortodokse

KS

May
Maj

01.05.

Workers Day

Dita Ndërkombëtare e Punës

HR/KS

09.05.

Europe Day

Dita e  Evropës

KS

31.05.

Corpus Christi (Catholic Holiday)

Korpi i Krishtit

HR

June
Qërshor

15.06.

Ramazan Bajram

Bajrami i Madh (Fitër Bajram)

KS

22.06.

Day of Antifascist Struggle

Dita e luftës kundër fashizmit

HR

 

25.06.

Statehood Day

Dita Kombëtare e Kroacisë

HR

August
Gusht

05.08.

Croatian Victory and Gratitude Day

Dita e Fitores dhe Falenderimit Atdhetar

HR

15.08.

Assumption of Mary (Catholic Holiday)

Të Ngriturit e Marisë Virgjër në Qiell

HR

 

21.08.

Kurban Bajram

Kurban Bajrami

KS

October
Tetor

08.10.

Croatian Independence Day

Dita e Pavarësisë së Republikës së Kroacisë

HR

November
Nëntor

01.11.

All Saints Day

Të gjithë Shenjtërit

HR

Dezember
Dhjetor

25.12.

Catholic Christmas

Krishtlindja Katolike

HR/KS

26.12.

Day of Goodwill/ Catholic Christmas

Shën Shtjefni / Krishtlindja Katolike (dita e pushimit)

HR/KS