Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Obilježavanje Dana državnosti u Sarajevu

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini obilježilo je 28. svibnja 2024. godine u Sarajevu Dan državnosti i Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske, 15. godina članstva Republike Hrvatske u NATO-u kao i 30. godišnjicu otvaranja Veleposlanstva u Sarajevu u nazočnosti oko 300 uzvanika iz političkog, diplomatskog, gospodarskog i društvenog života u Bosni i Hercegovini.

 

Nakon prigodnog kratkog obraćanja veleposlanika Ivana Sabolića, održan je svečani koncert glazbenika iz Zagreba, Davora Ljubića, pijanist, Stjepana Franetovića, tenor i Katarine Kikić Marić, sopran iz Sarajeva, koji je realiziran financijskim sredstvima MVEP-a. Glazbenici su uspješno izveli izabrana djela hrvatskih skladatelja D. Pejačević, J. Gotovca, V. Lisinskog, I. pl. Zajca kao i G. Puccinia.

 

Koncert i prijem organizirani su uz potporu Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog poslovnog kluba u Bosni i Hercegovini i Stanić grupe.

 

O koncertu i prijemu izvijestili su bosanskohercegovački mediji, od kojih izdvajamo: 

 

Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regije i svijeta

Svečanim koncertom u Sarajevu obilježen Dan državnosti Hrvatske i 30 godina od otvaranja ambasade u BiH (avaz.ba)

Svečanim koncertom u Sarajevu obilježen Dan državnosti RH i 30 godina od otvaranja veleposlanstva u BiH - Hrvatski Medijski Servis (hms.ba)

Svečanim koncertom u Sarajevu obilježen Dan državnosti RH i 30 godina od otvaranja veleposlanstva u BiH - www.vecernji.ba

Svečanim koncertom u Sarajevu obilježen Dan državnosti RH i 30 godina od otvaranja veleposlanstva u BiH - Times.ba



Pisane vijesti