Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Objava biračima za Parlamentarne izbore u RH

Predsjednik Republike Hrvatske donio je 15. ožujka 2024. g. Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.
Izbori u Republici Albaniji održati će se 16. i 17. travnja 2024. g.  (utorak i srijeda) u vremenu od 7.00 do 19.00 sati u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Tirani, adresa: Rruga Gjeneral Nikols 10, 7. kat, 1010Tirana.

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju.
 
ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ISTJEČE U SUBOTU, 6. TRAVNJA 2024.

Ukoliko na predstojećim izborima želite glasovati u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Tirani, potrebno je izvršiti prethodnu/aktivnu registraciju.

Zahtjev za registraciju podnosi se popunjavanjem obrasca za registraciju koji se može predati najkasnije do 6.travnja 2024. godine, i to:
·    osobno radnim danom od 9-14:00 sati u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Tirani ili putem e-maila u pdf formatu na email adresu: vrhtirana@mvep.hr
Svoje podatke upisane u registar birača možete provjeriti na poveznici: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/

Više u OBJAVI
 
Službenu obavijest Ministarstva pravosuđa i uprave možete pročitati na poveznici u nastavku:
https://mpu.gov.hr/vijesti/obavijest-biracima-o-izborima-za-zastupnike-u-hrvatski-sabor/27923
 
ZAHTJEV ZA AKTIVNU REGISTRACIJU
ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA AKTIVNE REGISTRACIJE
ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD AKTIVNE REGISTRACIJE
ZAHTJEV ZA PRETHODNU REGISTRACIJU
ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA PRETHODNE REGISTRACIJE
ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD PRETHODNE REGISTRACIJE

Pisane vijesti