Ministar Grlić Radman na konferenciji Američke gospodarske komore o predsjedanju Vijećem EU

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u utorak, 5. studenog 2019. na konferenciji pod nazivom „Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU - konkurentnost i rast“ u organizaciji Američke gospodarske komore

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u utorak, 5. studenog 2019. na konferenciji pod nazivom „Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU - konkurentnost i rast“ u organizaciji Američke gospodarske komore.
 
Na panelu posvećenom predsjedanju Vijećem EU ministar je predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja te naglasio da ćemo tijekom predsjedanja nastaviti provoditi otvorenu i pravednu trgovinsku politiku koja Hrvatskoj donosi gospodarski rast i nove mogućnosti za izlazak na svjetska tržišta, a ujedno i jača poziciju EU-a u svijetu.
 
“Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a odvijat će se u posebno teškim okolnostima kada međunarodni sustav trgovine utemeljen na pravilima prolazi najtežu krizu, a najveća svjetska gospodarstva dovode u pitanje pravila koja čine srž tog sustava. S obzirom na krizu i ključnu ulogu EU-a u obrani i reformi sustava koji treba vratiti u centar globalne trgovine, 12. ministarsku konferenciju WTO-a vidimo kao jedan od izazova hrvatskog predsjedanja”, istaknuo je u svom izlaganju ministar Grlić Radman.
 
Naglasio je pritom da će RH u središte aktivnosti staviti građane, njihova očekivanja i potrebe jer želimo da još više osjete prednosti i prilike članstva.
 

 



Press releases