Izložba "Hrvatski spomenici na UNESCO-ovoj listi zašticene svjetske baštine" i koncert djela hrvatskih kompozitora u izvedbi Kvarteta Rucner povodom završetka pregovora o pristupanju RH s EU

Izložba "Hrvatski spomenici na UNESCO-ovoj listi zašticene svjetske baštine" i koncert djela hrvatskih kompozitora u izvedbi Kvarteta Rucner povodom završetka pregovora o pristupanju RH s EU Izložba "Hrvatski spomenici na UNESCO-ovoj listi zašticene svjetske baštine" prikazuje episkopalni kompleks Eufrazijeve bazilike u povjesnoj jezgri Poreca, šibensku katedralu sv. Jakova, Nacionalni park Plitvicka jezera, Starigradsko polje te povijesne jezgre Dubrovnika, Trogira i Splita s Dioklecijanovom palacom. Izložba ce se održati u The Europe House-u u Londonu, a biti ce otvorena za publiku od 15. do 25. studenog. Koncert Kvarteta Rucner ce se održati 18. studenog, takoder u The Europe House-u.

Izložba "Hrvatski spomenici na UNESCO-ovoj listi zašticene svjetske baštine" prikazuje episkopalni kompleks Eufrazijeve bazilike u povjesnoj jezgri Poreca, šibensku katedralu sv. Jakova, Nacionalni park Plitvicka jezera, Starigradsko polje te povijesne jezgre Dubrovnika, Trogira i Splita s Dioklecijanovom palacom. Izložba ce se održati u The Europe House-u u Londonu, a biti ce otvorena za publiku od 15. do 25. studenog. Koncert Kvarteta Rucner ce se održati 18. studenog, takoder u The Europe House-u. Ovim dogadanjima obilježavamo završetak pregovora o pristupanju RH s EU koji predstavlja odlucan trenutak u hrvatskoj povijesti te oznacava povratak Hrvatske europskoj "obitelji". Clanstvom u EU Hrvatska ostvaruje svoj kljucni strateški i vanjsko-politicki cilj koji joj pruža jacanje veza s ostalim clanicama EU.

Priopćenja