KALENDARI I FESTAVE ZYRTARE

Siječanj
Janar
01.01. Nova godina Viti i Ri HR/KS
02.01. Nova godina (neradni dan) Viti i Ri (dita e pushimit) KS
06.01. Bogojavljenje ili Sveta Tri kralja Dëftimi i Zotit ose Tre Mbretërit HR
07.01. Pravoslavni Božić Krishtlindja Ortodokse KS
08.01. Pravoslavni Božić (neradni dan) Krishtlindja Ortodokse (dita e pushimit) KS
Veljača
Shkurt
17.02. Dan neovisnosti Republike Kosovo Dita e Pavarsisë së Republikës së Kosovës KS
18.02. Dan neovisnosti Republike Kosovo (neradni dan) Dita e Pavarsisë së Republikës së Kosovës (dita e pushimit) KS
Travanj
Prill
09.04.  Dan Ustava Republike Kosovo Dita Kushtetutës së Republikës së Kosovës KS
21.04. Katolički Uskrs Pashkët Katolike HR/KS
22.04. Katolički Uskršnji ponedjeljak E Hëna e Pashkëve Katolike HR/KS
28.04. Pravoslavni Uskrs Pashkët Ortodokse KS
29.04. Pravoslavni Uskšnji ponedjeljak  E Hëna e Pashkëve Ortodokse KS
Svibanj
Maj
01.05. Praznik rada Dita Ndërkombëtare e Punës HR/KS
09.05. Dan Europe Dita e  Evropës KS
Lipanj
Qërshor
04.06.  Ramazanski Bajram  Bajrami i Madh (Fitër Bajram)  KS 
20.06. Tijelovo Korpi i Krishtit HR
22.06. Dan antifašističke borbe Dita e luftës kundër fashizmit HR
25.06. Dan hrvatske državnosti Dita Kombëtare e Kroacisë HR
Kolovoz
Gusht
05.08.    Dan pobjede i domovinske zahvalnosti  Dita e Fitores dhe Falenderimit Atdhetar    HR   
11.08. Kurban Bajram Kurban Bajrami KS
15.08. Velika Gospa Të Ngriturit e Marisë Virgjër në Qiell HR
Listopad
Tetor
08.10. Dan hrvatske neovisnosti Dita e Pavarësisë së Republikës së Kroacisë HR
Studeni
Nëntor
01.11. Svi Sveti Të gjithë Shenjtërit HR
Prosinac
Dhjetor
25.12. Katolički Božić Krishtlindja Katolike HR/KS
26.12. Sv. Stjepan / Katolički Božić (praznik) Shën Shtjefni / Krishtlindja Katolike (dita e pushimit) HR/KS