Hrvatska biologinja i speleologinja Jana Bedek, dobitnica je prestižne britanske nagrade za ocuvanje prirode koju joj je u ime fondacije „Whitley Fund for Nature“ urucila princeza Anna

Hrvatska biologinja i speleologinja Jana Bedek, dobitnica je prestižne britanske nagrade za ocuvanje prirode koju joj je u ime fondacije „Whitley Fund for Nature“ urucila princeza Anna Mlada hrvatska biologinja, speleologinja i predsjednica Hrvatskog biospeleološkog društva, Jana Bedek, dobitnica je jedne od najprestižnijih nagrada za ocuvanje i zaštitu prirode koju dodjeljuje ugledna britanska fondacija „Whitley Fund for Nature“.

Hrvatska biologinja i speleologinja Jana Bedek, dobitnica je prestižne britanske nagrade za ocuvanje prirode koju joj je u ime fondacije „Whitley Fund for Nature“ urucila princeza Anna Mlada hrvatska biologinja, speleologinja i predsjednica Hrvatskog biospeleološkog društva, Jana Bedek, dobitnica je jedne od najprestižnijih nagrada za ocuvanje i zaštitu prirode koju dodjeljuje ugledna britanska fondacija „Whitley Fund for Nature“. U konkurenciji od 130 natjecatelja projekt mlade znanstvenice „Zaštita tipskih lokaliteta Dinarida“, koji na poseban nacin istražuje podzemnu faunu Dinarskog krša - najbogatijeg i jedinstvenog u svijetu po svojoj bioraznolikosti -, nagraden je s 30 tisuca £. Dobivena sredstva bit ce uložena u realizaciju projekta kojim ce biti obuhvacena izrada znanstvene baze podataka specificnih i endemskih vrsta cijelog Dinarskog krša, uspostava istraživackog tima suradnika susjednih zemalja – Italije, BiH, Slovenije i CG, te izrada akcijskih planova za zaštitu najugroženijih lokaliteta. Fondacija „Whitley Fund for Nature“ od 1994. godine dodjeljuje sredstva mladim talentiranim znanstvenicima koji svojim znanjem i sposobnošcu doprinose ocuvanju i zaštiti prirode a gda Bedek cetvrta je Europljanka koja je dobitnica ove prestižne nagrade. Hrvatskoj dobitnici nagradu je urucila kraljevska pokroviteljica svecanosti, princeza Anna a na dodjeli je sudjelovao i hrvatski veleposlanik u Londonu, dr.sc. Ivica Tomic.

Priopćenja