Uvodna riječ

Dobrodošli na mrežne stranice Veleposlanstva Republike Hrvatske u Lisabonu. Na ovim stranicama pružit ćemo vam sve relevantne informacije o djelatnostima Veleposlanstva u pogledu suradnje u gospodarstvu, kulturi i turizmu, a posebno u pogledu konzularnih poslova, koji su od najvećeg interesa za građane, kako Hrvatske i Portugala, tako i za građane Angole, Gvineje Bisau, Kabo Verdea te Svetog Tome i Prinsipea.
 
Pored informacija o aktivnostima Veleposlanstva, na ovim stranicama možete saznati o višestoljetnoj povezanosti i prijateljstvu dvaju naroda. Hrvati i Portugalci su se susreli i surađivali već u vremenima velikih otkrića. More i trgovina uvijek su spajali dva naroda. Tako su svoje trgovačke, političke i kulturne veze formalizirali već u XVIII. stoljeću, otvaranjem konzulata Dubrovačke Republike u Lisabonu.
 
Želja nam je da Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Lisabonu, i putem ove mrežne stranice, postane središnje mjesto za razmjenu informacija i poticanje svih oblika suradnje među zemljama. Stoga pozivamo sve zainteresirane da se aktivno uključe kako bismo zajednički proširili i ojačali našu kulturnu i gospodarsku suradnju i približili jedne drugima.