Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Promocija vinarije Roxanich iz Motovuna u Oslu

U organizaciji norveškog uvoznika vina Winepartners Nordic AS, održana je promocija i kušanje hrvatskih organskih vina vinarije Roxanich iz Motovuna.
 
Tijekom četvorodnevnog radnog posjeta Oslu, predstavnici vinarije Roxanich održali su prezentacije i degustacije za vrhunske norveške sommeliere i predstavnike Vinmonopola, u hotelu Bristol. Za krajnje kupce, održane su dvije prezentacije/degustacije i to: u restoranu Jimmys u Oslu i u vinskom baru Babler u Oslu. S novinarima specijaliziranih vinskih časopisa održani su zasebni sastanci i intervjui u prostorijama norveškog uvoznika vina Winepartners Nordic AS:
 
Diplomatkinja u VRH Oslo, Danijela Pavićevac Krajač sudjelovala je na degustaciji vina u restoranu Jimmys, čestitala je predstavnicima vinarije Roxanich i norveškim uvoznicima na ustrajnosti i odlično odrađenom poslu te zaželjela puno uspjeha u radu na norveškom tržištu.
 
Vinarija Roxanich već više od dva desetljeća predstavlja ponosnu baštinu hrvatskog vinarstva s područja Istre te raspolaže s ukupno 20 etiketa organskih vina koja zauzimaju sve veći značaj na svjetskoj vinskoj sceni.
U Norveškoj su posljednjih godina vrlo tražena i posebno cijenjena organska vina, stoga vjerujemo u uspjeh Roxanichevih. Trenutno se na policama norveškog vinskog monopola (Vinmonopolet) može naći ukupno osam vrsta Roxanich vina, od koji se 13. listopada u Oslu kušalo četiri vrste (bijelo, rose, orange i crveno vino): bijelo - Roxanich Montona First Roses; rose - Roxanich First Roses Portorose (vrlo traženo rose vino u Norveškoj u posljednjih godinu dana); orange - Roxanich Lara 1/6; crveno - Roxanich Venezia.
 


Pisane vijesti