Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Međunarodna konferencija „Sektor ribarstva i akvakulture – putevi do kružne ekonomije”,25. – 26. rujna 2024., Madrid, Španjolska

Međunarodna konferencija „Sektor ribarstva i akvakulture - putevi do kružne ekonomije” održat će se u Madridu 25. i 26. rujna 2024., u organizaciji Međunarodne organizacije za razvoj ribarstva i akvakulture u Europi (Eurofish), a u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i prehrane Kraljevine Španjolske.
 
Konferencija ima za cilj istražiti potencijal unutar ribarstva i akvakulture za usvajanje praksi kružnog gospodarstva. Teme su grupirane u tri cjeline: dekarbonizacija ribarske flote; sporedni i otpadni tokovi unutar akvakulture; te sporedni i otpadni tokovi unutar ribarstva. Okupljenima će se obratiti međunarodni stručnjaci izlažući nove ideje, dobre prakse i rješenja za budućnost. Konferencija uključuje ​​sudionike iz Španjolske i drugih europskih zemalja, Europske komisije, FAO/GFCM, zemalja u regiji Crnog mora, Kavkaza i središnje Azije koji predstavljaju vladine institucije, civilno društvo, privatni sektor i međuvladine organizacije.
Radni jezici konferencije će biti engleski i španjolski, a sudjelovanje na Konferenciji je besplatno. Raspored događanja na predmetnoj konferenciji dostupan je u brošuri: Provisional Agenda - Conference in Madrid.
 
Prijava i registracija moguća je do 1. kolovoza 2024. i to putem internetske stranice Eurofish: https://eurofish.dk/spanish-conference-2024/