Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Udruga najosjetljivijih u osposobljavanju (UNUO) u Dublinu je održala kulinarsko natjecanje za osobe s invaliditetom

U petak, 21. lipnja 2024. godine, u Dublinu, ispred Crkve St. Mary, Haddington Road, Udruga najosjetljivijih u osposobljavanju (UNUO) održala je kulinarsko natjecanje „Cupi's Spoon“ za osobe s invaliditetom u suradnji s irskom udrugom Together Academy, Hrvatskom katoličkom misijom u Dublinu i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Irskoj.

Na natjecanju je sudjelovalo osmero natjecatelja s Downovim sindromom koji su se natjecali u dvije kategorije, izradi koktela i izradi jela. U žiriju su sudjelovali John Patrick Clarke, potpredsjednik Europskog foruma za osobe s invaliditetom, Mollie Regan, suradnica u Together Academy i Nani Klepo, treća tajnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Irskoj.

Žiri je uz konzultacije voditelja projekta Cupi's Spoon, Vedrana i Silvije Habel, proglasio nacionalne pobjednike u obje kategorije, a koji su pozvani na finale natjecanja u Zagrebu u rujnu ove godine.

Projekt Cupi's Spoon provodi se već dvije godine na europskoj razini uz podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Svete stolice. Ove godine planirano je da projekt obuhvati 40 država diljem Europe, a svi nacionalni pobjednici dolaze u Zagreb na finalno natjecanje te odlaze na nagradno putovanje u Vatikan, gdje će se predstavljati nacionalne zastave natjecatelja.

Pisane vijesti