Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Održane političke konzultacije Republike Hrvatske i Republike Indonezije, i otvoren Konzulat RH na čelu s počasnim konzulom

Ravnatelj Uprave za političke poslove i politički direktor Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. sc. Petar Mihatov održao je 6. lipnja 2024. političke konzultacije s glavnim direktorom za Ameriku i Europu Ministarstva vanjskih poslova Republike Indonezije g. Umarom Hadijem.

Teme bilateralnih razgovora bile su jačanje političke i gospodarske suradnje, uključujući na području trgovine, obrane, financija, korištenja luka, turizma i sporta, a raspravljene su i mogućnosti suradnje u znanosti, tehnologiji i inovacijama. Razmijenjena su mišljenja o globalnim i regionalnim temama, uključujući sigurnosnu situaciju u Europi i Indopacifiku.

Tijekom boravka u Indoneziji, ravnatelj Mihatov svečano je otvorio Konzulat Republike Hrvatske u Makassaru, na čelu s počasnim konzulom Munafrijem Arifuddinom. Uz ravnatelja Mihatova i veleposlanika Republike Hrvatske u Indoneziji Nebojšu Koharovića, svečanosti su nazočili čelnici lokalne samouprave, uključujući guvernera provincije Južni Sulavezi, gradonačelnika Makassara te brojni drugi predstavnici političkog, gospodarskog i kulturnog života Indonezije.

Ostale vijesti