Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Mihelin na otvaranju info točke o hrvatskom turizmu i kulturi te Svjetskog muzeja kravate

Suzhou, 25. svibnja 2024. U sklopu novih prostora Black Tie Boxing akademije istaknutog hrvatskog državljanina u gradu Suzhouu (pokrajina Jiangsu), nedaleko od Šangaja, bivšeg boksača Gorana Martinovića, nalazi se i info točka o hrvatskom turizmu i kulturi kao i Svjetski muzej kravate.
 
Otvaranju ovih prostora u prestižnoj četvrti Ligongdi, uz goste iz grada, nazočili su veleposlanik Mihelin, direktorica šangajskog ureda HTZ-a Franka Gulin, kao i konzul BiH u Pekingu Saša Kragulj, kako je na istom mjestu otvorena i info točka o BiH. Veleposlanstvo i šangajski ured HTZ-a pružili su potporu ovom projektu kako se njime promiče prepoznatljivost i interes za putovanja u Hrvatsku, te hrvatska baština.
 
Veleposlanik Mihelin u svojem je obraćanju ispričao priču o kravati te naglasio rastući interes za putovanja u Hrvatsku čemu će svakako pridonijeti i ova info točka, zahvalivši Sesvečaninu Goranu Martinoviću na njegovom ustrajnom zalaganju za povezivanje Hrvatske i Kine, ne samo u kineskom turističkom biseru Suzhouu.

Pisane vijesti