Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

IZBORI ČLANOVA U EUROPSKI PARLAMENT IZ REPUBLIKE HRVATSKE, 9. LIPNJA 2024.


Dana 15. ožujka 2024.g godine, predsjednik Republike Hrvatske 15. ožujka 2024. godine donio je Odluku o raspisivanju Izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, koja je stupila na snagu 9. travna 2024. godine te objavljena u "Narodnim novinama" br. 32/2024
Izbori u Republici Hrvatskoj i u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u  nedjelju 9. lipnja 2024. godine.
Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za prethodnu i aktivnu registraciju.
Birači koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, a na dan izbora će se  zateći u Čileu, trebaju podnijeti zahtjev za prethodnu registraciju putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Čileu.
Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasovati u Čileu, trebaju podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Čileu. Aktivnu registraciju ne trebaju učiniti građani kojima je već izdana ili su podnijeli zahtjev za e - osobnom iskaznicom gdje stoji podatak o prebivalištu izvan Republike Hrvatske.
Zahtjev za aktivnu ili prethodnu registraciju birača podnosi se, uz predočenje osobne isprave, putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Čileu, osobno ili putem e-mail-a: croemb.santiago@mvep.hr
Rok za aktivnu i prethodnu registraciju je srijeda 29. svibnja 2024. godine.

Stranice