Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

OBJAVA BIRAČIMA

Predsjednik Republike Hrvatske donio je 15. ožujka 2024. Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske ( NN, broj 32/24 ).
 

Izbori u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Stuttgartu održat će se
 
u nedjelju, 09. lipnja 2024. od 07.00 do 19.00 sati.

 
Sukladno odredbama Zakona o registru birača (NN 144/12), uvjet za ostvarivanje prava na glasovanje u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske Stuttgart je registracija za glasovanje.
 
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Stuttgartu ovim poziva sve punoljetne hrvatske državljane koji borave na području Savezne zemlje Baden-Württemberg, a žele izići na ove izbore u GK RH Stuttgart, da se registriraju za glasovanje u GK RH Stuttgart, kako bi na dan izbora mogli ostvariti svoje biračko pravo.
 
Svi birači koji svoje biračko pravo žele iskoristiti u Generalnom konzulatu u Stuttgartu obvezni su zahtjev za registraciju podnijeti GK Stuttgart zaključno do 29. svibnja 2024do 24 sata.
 
Zahtjevi za registraciju podnose se popunjavanjem obrasca za registraciju koji se može predati u prostorijama Generalnog konzulata u Stuttgartu, a  mogu se dostaviti i putem pošte na adresu Generalnog konzulata (Liebenzeller Straße 5, 70372 Stuttgart), putem faksa  na brojeve: 0711 9557 112 te putem e-mail adrese: izbori.stuttgart@mvep.hr
 
Bez obzira na način podnošenja, zahtjev je valjan ako je ispravno popunjen i vlastoručno potpisan.
 
Obrazac za registraciju može se dobiti u Generalnom konzulatu RH u Stuttgartu, a dostavili smo ga i svim hrvatskim udrugama kao i hrvatskim katoličkim zajednicama u Baden-Württembergu, te na web stranicama konzulata, hrvatskih katoličkih župa i hrvatskih udruga.
 
Uvid u registar birača moguće je ostvariti na internetskim stranicama Ministarstva pravosuđa i uprave https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/ .


ZAHTJEV ZA REGISTRACIJU



 



Pisane vijesti