Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Proslava Dana Europe

U organizaciji Delegacije EU u Čileu, ovogodišnja proslava Dana Europe organizirana je u Kulturnom centru Gabriela Mistral (GAM). Nazočne su pozdravili otpravnik poslova a.i EU Quentin Weiler te ministar vanjskih poslova Čilea Aberto Van Klaveren istaknuvši snažan partnerski odnos između Europe i Čilea te zajedničku opredijeljenost za daljnjim jačanje strateških odnosa u okviru novog Sporazuma o pridruživanju EU-Čile koji je zaključen krajem 2023. godine.
Značajnu podršku proslavi Dana Europe pružile su i države članice EU predstavivši svoju gastronomsku ponudu na 19 štandova, uz degustaciju nacionalnih specijaliteta. Na hrvatskom štandu, koji su zajednički organizirali Veleposlanstvo RH u Santiagu i tvrtka Trufa Silvestre, mogle su se kušati brojne poslastice na bazi istarskih tartufa što je naišlo na veliki interes okupljenih posjetitelja.
Hrvatski štand posjetila je i Carol Cariola, predsjednica Zastupničkog doma Čilea koja je istakla snažan doprinos hrvatske zajednice u Čileu koja se očituje i kroz kvalitetnu parlamentarnu suradnju s Hrvatskom.

Pisane vijesti