Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

OBAVIJEST BIRAČIMA - IZBORI ZA ČLANOVE U EUROPSKI PARLAMENT IZ REPUBLIKE HRVATSKE


U Kraljevini Norveškoj, izbori za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, održat će se u nedjelju, 9. lipnja 2024. godine, u vremenu od 7.00 do 19.00 sati u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Oslu (Drammensveien 82, 0271 Oslo).

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju.
 
ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ISTJEČE U SRIJEDU, 29. SVIBNJA 2024.
 

Svoje podatke upisane u registar birača možete provjeriti na poveznici:  https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/
Ukoliko na predstojećim izborima za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske želite glasovati u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Oslu, potrebno je izvršiti prethodnu/aktivnu registraciju.
 
Zahtjev za registraciju podnosi se popunjavanjem obrasca za registraciju koji se može predati najkasnije do 29. svibnja 2024. godine, i to:
  • osobno u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Oslu
  • poštom, ili
  • putem e-maila u pdf formatu na e-mail adresu: crocons.oslo@mvep.hr

Službenu obavijest Ministarstva pravosuđa i uprave možete pročitati na poveznici u nastavku:
https://mpu.gov.hr/vijesti/objava-biracima-za-izbore-za-clanove-u-europski-parlament-iz-republike-hrvatske-27974/27974?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2myHzotXxK8ThY2v1t3SrGqTpuaLd1WYqgiwBxzFhhTzxTk4X5FdsbjNs_aem_AXyVwvoTYSEFIF9NLPe1xlz6E7E_2a8_krvaTmVJ8vgqncR1a-pbv5Rd_TppgMNB_Xo-QUiNzrrnlHSwM7ztZNBN

Pisane vijesti