Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Europska unija podržala osnivanje Alumni mreže poduzetnika u BiH

Više od 100 mladih poduzetnika, koje je podržala Europske unije i Međunarodna organizacija rada, uz mentorstvo Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, osnovalo je Alumni mrežu.
Osnivanje ove mreže poduzetnika organizirano je u okviru EU4BusinessRecovery projekta s ciljem stvaranja novih prilika za umrežavanje svih poduzetnika, razmjenu znanja i iskustva, te dodatno unaprjeđenje poduzetničkog eko-sustava u Bosni i Hercegovini.
Podrška Europske unije u ovom segmentu u skladu je sa strategijom proširenja za Zapadni Balkan kojom se želi ublažiti odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine. Naime, mladi su suočeni s mnogim strukturnim slabostima, osobito u području istraživanja i pametnog razvitka kojima se povećava konkurentnost gospodarstva i stvaraju nove poslovne prilike. Prethodnih godina EU je s gotovo 20 milijuna eura podržala uspostavljanje Lokalnih partnerstava za zapošljavanje kako bi se educiralo i prekvalificiralo tisuće nezaposlenih, ali i stvorilo stotine novih prilika.
Mehanizam uspostavljanja Lokalnih partnerstava za zapošljavanje koji je inicirala Međunarodna organizacija rada do sada se pokazao učinkovitim i samoodrživim a trenutno ih je u toj državi aktivno 25.

Pisane vijesti