Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Mlinima održan European Leadership Programme „The main updates on the EU policies“

Jubilarno dvadeseto izdanje ljetne škole europskih integracija pod nazivom European Leadership Programme „The main updates on the EU policies“ održano je od 12. do 16. lipnja 2023. u Mlinima kraj Dubrovnika u organizaciji Službe za prijenos znanja MVEP-a i Njemačke agencije za međunarodnu suradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit - GIZ).

Ovogodišnje izdanje ljetne škole okupilo je državne službenike srednje rukovodeće razine iz zemalja jugoistočne Europe i Ukrajine. Tijekom četiri intenzivna dana sudionici su imali prilike produbiti znanja i izmijeniti mišljenja o aktualnostima u EU politikama koje su im u obliku predavanja i radionica predstavili renomirani hrvatski stručnjaci. Obrađene su teme političkog i institucionalnog ustroja EU-a, nove pregovaračke metodologije i EU inicijative, zastupanja nacionalnih interesa u Vijeću EU-a, politike okoliša i klimatskih promjena, proširenja Eurozone, brendiranja, komuniciranja i javnog govorenja u kriznim situacijama, reforme javne uprave, usmenog i pismenog komuniciranja u EU poslovima, migracija, kibernetičke sigurnosti i umjetne inteligencije.

Aktualne teme o različitim aspektima djelovanja EU-a, njenim vrijednostima i inicijativama koje pozitivno utječu na države susjedstva prezentirane su s ciljem što kvalitetnije pripreme državnih institucija za EU predpristupni proces. Visoke ocjene evaluacije programa sudionika potvrdile su relevantnost i kvalitetu hrvatskih stručnjaka kao i organizaciju aktivnosti u cjelini.

Ostale vijesti