Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Proslava Dana državnosti i 10. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

U Oslu je 6. lipnja obilježen Dan Državnosti te deseta godišnjica članstva RH u Europskoj Uniji. Tom je prigodom, u norveškom kazalištu Det Norske Teatret održana prekrasna izvedba Klape Bošket koja je ukupno izvela osamnaest klapskih pjesama, te na izrazito profesionalan i dirljiv način oduševila publiku od preko dvjesto uzvanika. Proslava je započela uvodnim govorom veleposlanice Andree Gustović-Ercegovac koja je naglasila snažne odnose između Hrvatske i Norveške te govorom veleposlanika Delegacije EU u Norveškoj, Nicolasa de la Grandvillea, koji je naglasio čvrstu opredijeljenost RH na snažne reforme koje su je uvele u najuže Europsko društvo ( NATO, EU, Schengen, Eurozona). 

Koncert za pamćenje upriličen je uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Samostalnog sektora za javnu i kulturnu diplomaciju, informiranje i odnose s javnošću. 
Ovaj glazbeni nastup održan je i 3. lipnja u gradu Stavangeru za Hrvate koji tamo žive te 4. lipnja u Katoličkoj crkvi nakon mise, čime je po prvi puta i u Stavangeru obilježen Dan državnosti.

Pisane vijesti