Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u Podgorici

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Podgorici upriličilo je u utorak, 30. svibnja 2023. godine, svečani prijem povodom obilježavanja Dana državnosti i 10 godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Tijekom prijema upriličen je nastup dubrovačke klape Kaše.
Svečanoj proslavi koja se održala na Imanju Knjaz, prisustvovalo je više od 500 uzvanika, među kojima su bili prisutni visoki dužnosnici, diplomatska zajednica, vojni i sigurnosni dužnosnici, mnogi političari, predstavnici medija, članovi hrvatske zajednice u Crnoj Gori, predstavnici poslovne zajednice, kao i mnogih crnogorskih institucija, vjerske zajednice i predsjednici općina u Crnoj Gori.
Klapa Kaše izvela je hrvatsku i crnogorsku himnu te Odu radosti, nakon čega se veleposlanik Grubišić obratio okupljenima. Okupljeni su tijekom prijema uživali u nastupu klape Kaše te u hrvatskim vinima iz Slavonije i Istre. I ove godine prijem su financijski pomogle tvrtke: Hipotekarna banka, Erste banka, Kimtec, VOLI, Mercator, T-com, INA Crna Gora, Podravka Crna Gora, ATACO, CEMEX, Kutjevo d.o.o., Ledo Crna Gora,  Damjanić vina, West Point, Marinetek, Feal i Infinum.  

Pisane vijesti